Morningcoach 2741 – Ongelooflijk Zelfvertrouwen Bouwen

by Danielle Ploegmakers on 20 maart 2017

in Morningcoach

Ik ben echt zo opgewonden voor deze week. De afgelopen weken ben ik bezig geweest met verhuizen naar mijn eigen appartement (nog wel op het erf van mijn ouders) en zoals je kan bedenken had dit de nodige uitdagingen. Vandaag is dat klaar en ben ik volledig over naar deze ruimte.

Alles werkt (internet), dus ik kan nu echt werken om het maximale uit mijn leven te halen. De manier zoals ik dat nu ga doen is volgens de 7 pilaren van het leven. Deze pilaren zijn: 

  1. Fysiek lichaam
  2. Mentaal lichaam
  3. Relaties
  4. Tijd
  5. Werk/Missie
  6. Financiën
  7. Spiritualiteit

Voor iedere categorie heb ik doelstellingen gezet wanneer ik een 10 haal. Plus dan zijn er nog 3 andere categorieën waar ik een 10 mee kan halen en natuurlijk de bonus 10 die zorgt dat alles op 100 punten uit kan laten komen. Op basis van deze gegevens kan ik zien waar ik sta voor de kwaliteit van mijn leven.

Ik heb hier enorm veel zin in, maar vooral omdat ik hier ook over ga bloggen en vloggen.

Het past ook mooi om dit vandaag te doen, want vandaag komt de Zon in Ram en is het dus officieel lente. Of het Pagan Nieuwjaar. Hoe dan ook, het is het moment dat de Ram het vuur voor het nieuwe jaar aansteekt.

Laag Zelfvertrouwen

Het gaat je verbazen hoeveel mensen op dit moment een laag zelfvertrouwen hebben. Zelfs mensen waarvan je zou verwachten dat ze een onwijs hoog zelfvertrouwen hebben, hebben een laag zelfvertrouwen. Een voorbeeld daarvan is Michael Jackson, hij was altijd ontzettend bang om fouten te maken en had een ongelooflijke drive om dingen perfect te doen.

Deze blog is gebaseerd op de Coachcast van JB Glossinger en hij heeft het hier ook nog eens over veel sprekers, die op het podium staan te vertellen over hun kunst, dat zij vaak ook erg onzeker zijn. Hij vertelt dat als hij op een congres is, dat veel sprekers dan zijn als een pauw. Ze willen allemaal hun veren uitslaan en zich van hun beste kant laten zien.

Het gaat er echter om dat je jezelf niet hoeft te  bewijzen en een goed boek hiervoor is het boek: “The Subtle Art Of Not Giving A F*ck!” geschreven door Mark Mason.

De Weg Naar Zelfvertrouwen

Als je niet bang bent om te falen, dan kan je niet falen. Plus je gaat altijd wel in bepaalde dingen mislukken. Dus bereid je voor op een mislukking en is het dat dan niet, dan is dat een meevaller. Ook is het zo dat hoe vaker je fouten maakt, des te sneller je leert. Het is daarom belangrijk om snel te falen, zodat je door kan gaan naar succes.

Hou daarom ook niet teveel  vast aan je fouten en val in de fout van: Ik wilde dat doen, ik zou moeten doen, ik had moeten doen (coulda, woulda, shoulda). Als het niet werkt, laat het los en ga verder met de volgende poging. Je hebt pas verloren als je opgeeft.

Stop er daarom ook linea recta mee om jezelf te vergelijken met anderen! Je weet geen ene F*CK van anderen. Zelfs van je beste vrienden weet je niet wat er in hun diepste gedachten omgaat. Vergelijk je jezelf met beroemde mensen? Stop ook daarmee, want je ziet daar alleen die paar momenten dat ze voor de camera zijn. Stop er dus gewoon mee.

Hoe Ga Je Met Jezelf Om?

Let er ook op hoe je tegen jezelf praat. Wat zijn de woorden die je voor jezelf gebruikt? Als iets niet goed gaat of juist wel goed gaat, wat voor bewoording gebruik je dan? Zorg dat je alle negativiteit die je hierin zegt ook direct weghaalt.

Vier alle overwinningen die je behaald. Dus los van het feit dat je zoveel mogelijk mag falen, mag je ook zoveel mogelijk vieren. Vier dat je in de ochtend wakker geworden bent. Vier dat je een dak boven je hoofd hebt. Vier dat je eten hebt!

Deel alle positieve momenten die je hebt, op zijn minst met jezelf, maar de wereld vraagt op dit moment om positiviteit, dus deel het vooral ook in de rest van de wereld.

Laat los dat alles perfect moet zijn. Perfectie is een illusie. Het gaat niet om het perfect doen, het gaat om het doen. Niemand is perfect, maar iedereen is uniek, dus omarm je uniekheid en zie je uniek zijn als de grootste schoonheid die je hebt.

Het leven is kort, maar de race duurt lang. Wordt daarom niet boos op jezelf als je geen overnight success bent. Ben je eigen beste vriend vol positiviteit. Het is zo makkelijk om te klagen.

Ben bescheiden en aardig. Help anderen in het bereiken van hun doelen en betaal het vooruit. Ben consequent iedere dag met iets bezig en je zult zien dat je de marathon van succes gaat leven.

Heb een fenomenaal leven!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: