Morningcoach 2748 – Realiteit vs Illusie

by Danielle Ploegmakers on 27 maart 2017

in Morningcoach

Deze blog is weer geïnspireerd door de podcast van Morningcoach en JB gaat het deze week hebben over wat nou realiteit is en wat is nou een illusie? Tegenwoordig heb je op internet zo ontzettend veel hoaxes en bronnen die zeggen dat de andere bron waarheid is, dat het voor veel mensen onduidelijk is geworden wat nu de waarheid is. Zeker als je kijkt naar de kwaliteit waarop films dingen kunnen laten bestaan, hoe kan je dan nog zien wat de werkelijkheid is? Dat is waarom er op dit moment ook een hele hashtag omtrent dit onderwerp bedacht is namelijk #fakenews 

Dus de vraag die je jezelf hierbij stelt is wat is de realiteit? Het antwoord op deze vraag is ontzettend makkelijk, want iedereen leeft in zijn of haar eigen realiteit. We hebben allemaal onze eigen filters vanuit de volgende zaken:

  • Hoe we in het leven staan?
  • Wat hebben we meegemaakt?
  • Hoe gaat onze omgeving met dit soort dingen mee?
  • Wat maakt je omgeving mee?
  • Wat is je achtergrond?
  • En zo zijn er nog veel meer dingen

Ik heb zelf ooit eens een Biodanza workshop gegeven en de week daarna waren er twee deelnemers die met hun verhaal terugkwamen. De ene vond de workshop de meest vreselijke workshop ooit en de ander vond het dan de meest geweldige workshop ooit. Wat is in zo’n geval dan de realiteit?

Het Vervormen Van De Realiteit

Er zijn verschillende mensen die hier op de wereld zijn die ontzettend goed zijn in het vervormen van de werkelijkheid. Denk aan Steve Jobs, Bill Clinton, Donald Trump, Walt Disney.

Al deze mensen hadden een visie en ze lieten die visie niet los. Ze werkten iedere dag super hard om deze werkelijkheid te realiseren en doordat ze zowel geloofden in hun droom en er hard aan werkten, kwam de realiteit uit. Echter is het niet alleen geloven in een droom en het zien als een droom, maar jij mag ook al het zien als de toekomstige werkelijkheid.

Dit is een krachtige vorm van magie, want zodra je andere mensen er in hebt geloven, dan gaat de realiteit ook daadwerkelijk veranderen.

Let er dus wel op dat je constant checkt met jezelf of je wel het werk verricht om het te kunnen realiseren.

Iedere Dag Een Stap

Het is belangrijk dat je iedere dag een stap zet naar jouw droom, dan kom je iedere dag een stukje dichterbij. Zorg dat je iedere dag ook checkt waar je op dit moment staat. Evalueer wat je de dag daarvoor gedaan hebt. Wat is de status van jouw leven?

Het zijn steeds kleine stukjes van de puzzel die je steeds neerlegt en dan ineens is het een hele puzzel en is er een verandering van losse delen naar een geheel. Dit is waar de term overnight succes vandaan komt. Mensen zien het harde werk vooraf niet, maar ervaren wel ineens die grote verandering.

Het allerbelangrijkste wat jij kan doen is om iedere dag EEN stap te zetten en zo kan je nog alle kanten op gaan.

Verander de manier hoe je denkt.

Heb plezier en verbeter altijd!

Zoals Tony Robbins zegt: CANI! Constant And Neverending Improvement (Constante En Nooit Eindigende Verbetering)

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: